LÖPARSKOLA PÅ BALANSERA

Posted by on Feb 23, 2014
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn

Nu närmar sig starten för ”Emmas löparskola” på balansera och det ska bli så kul!

Här kommer Emmas egna ord inför starten:
”Ur ett löparperspektiv har det ändå varit en bra vinter, men jag ser fram emot lite mer ljusa och soliga rundor. Vårt mål med Löparskolan är ju Änglamilen, 5 km eller 10 km? Se Löparskolan som en ”Kom-igång-skola”, eller som finslipning av redan bra löpning – det är till för alla!

Jag började springa lite mer seriöst för några år sedan, 2011, då jag anmälde mig till Göteborgsvarvet. Jag insåg då att jag inte alls var så tränad som jag trodde, och har sedan dess tränat lite mer strukturerat. I september förra året sprang jag min första mara, Berlin marathon, och jag tyckte faktiskt att det var roligt alla 42 km! I år har jag förutom en del millopp, Göteborgsvarvet och Helsingborg marathon inplanerade. Mina mål för denna säsongen är att bli snabbare, på både kortare sträckor och på längre sträckor. 

Upplägget med löpskolan kommer lite grovt att se ut så här:

  • Uppvärmning
  • Löpskolning
  • Olika intervaller (på tid och i backe)
  • Nedjogg
  • Kortare smidighet/stretch 

Dessutom kommer jag lägga in:

  • Två st 1 km avstämningar (ev v12 och v20)
  • En 2 km tävling
  • En Pricka tiden tävling

Jag kommer inför varje vecka skicka ut ett preliminärt upplägg (ibland kan jag behöva ändra om, beroende på väder och vind) samt en bra styrkeövning. Vi kommer att hålla oss kring Lingvallen.

Det finns fortfarande några platser kvar! VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN! 

Löpning handlar mycket om teknik, muskler och kondition, men också väldigt mycket pannben! När du tror att du inte orkar mer har du 80% av din kapacitet kvar!

Leave a Reply